Myobrace

Myobrace is een preventieve pre-orthodontische behandeling die zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van scheve tanden. Door afwijkende mondgewoonten aan te pakken, ontwikkelen gebit en gezicht zich optimaal en verbetert de algehele gezondheid. Een Myobrace wordt ook wel een spierbeugel of een mondtrainer genoemd:

Hoe werkt de Myobrace?

De Myobrace behandeling bestaat uit een reeks van drie bitjes (appliances) die steeds iets steviger worden. Deze bitjes helpen bij het corrigeren van afwijkende mondgewoonten. Door lichte druk op de tanden wordt de tandboog verbreed. De bitjes moeten elke dag minimaal 1 uur overdag en gedurende de hele nacht gedragen worden. Daarnaast moet uw kind dagelijks een aantal oefeningen doen om de ademhaling, de tong en de lippen te trainen. Dit doen wij in samenwerking de OMFT-logopedist bij ons in de praktijk Katja Kuif.

FILMPJE UITLEG MYOBRACE:

Stappenplan

INTAKE

De intake vindt plaats bij logopedist Katja Kuif, zij is op woensdag aanwezig in onze praktijk. Hier worden eventuele problemen en afwijkende mondgewoonten geïnventariseerd en gemeten. We bespreken de behandeling en de doelstellingen.

START BEHANDELING

Als er wordt besloten dat er gestart kan worden met de Myobrace wordt er een afspraak ingepland bij de preventie assistent. Tijdens deze afspraak worden er lichtfoto’s gemaakt en krijgen u en uw kind instructies over het gebruik van de Myobrace en zullen we het in- en uitdoen samen oefenen.

CONTROLES EN OEFENEN

Als het dragen van de Myobrace goed gaat, start de logopedist met oefeningen. Wij houden de voortgang in de gaten en geven u de volgende Myobrace mee.

EVALUATIE

Voor de evaluatie van de behandeling wordt er een afspraak ingepland bij de Jungle Tandarts. Zij bekijkt de voortgang van de behandeling en er worden opnieuw lichtfoto’s gemaakt. Deze foto’s zullen met u en met de logopedist worden besproken.

Als de behandeldoelen bereikt zijn, is de behandeling in principe afgerond. De gemiddelde behandelduur is +/- 1 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de leeftijd en de therapietrouwheid.